maandag 7 maart 2011

Grote schoonmaak

Traditiegetrouw wordt er in het voorjaar wel eens gedacht aan de grote schoonmaak. Jouw computersysteem heeft na een lange periode ook nood aan wat opkuis.

Met de komst van de externe schijven met een hoge capaciteit (500 GB, 1 TB, 2 TB) is het misschien niet dringend. En toch.

De opstart schijf (C:\) bevat na verloop van tijd restanten van de vele programma's die je hebt geïnstalleerd en daarna terug verwijderd omdat ze toch niet doen wat je ervan had verwacht.

Wat kan je nu doen om de opstart schijf wat op te kuisen?

Op het internet kan je een geschikte tool zoeken om deze klus te klaren. Een goed voorbeeld hiervan is onder andere Advanced SystemCare Free.

Met deze tool kan je alle belangrijke acties uitvoeren: schijfopruiming, windows onderhoud, systeemoptimalisatie, beveiliging, schijfdefragmentatie, schijfanalyse, enz...

Zo kan je met het onderdeel schijfanalyse op zoek gaan naar grote bestanden (video's, virtuele machines, image bestanden, ...). Daarna kan je dan met de Windows Verkenner deze bestanden op een extern medium (DVD, schijf) plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.