woensdag 9 maart 2011

Draagbare toepassingen

Voor de tablet Pc's worden speciale toepassingen gemaakt die je samen met de draagbare tablet PC overal mee kan nemen. Voor het iOS besturingssysteem van de iPad kan je terecht in de App Store (via iTunes) en voor het Android besturingssysteem van een aantal andere tablets kan je programma's aanschaffen in de Android Market.

Voor het Windows besturingssysteem van jouw desktop PC of laptop kan je programma's overal op het internet vinden. Maar je kunt jouw desktop PC niet overal mee naartoe nemen.

De oplossing kan je vinden op de website PortableApps.
Op die website kan je programma's downloaden die je gemakkelijk op een memorystick kunt zetten. De programma's moeten niet geïnstalleerd worden op de computer waarop ze draaien. Er worden ook geen programma instellingen weggeschreven in het register van Windows.
En nog een voordeel is dat deze programma's freeware of open source software zijn (gratis dus).

Enkele voorbeelden:
Freecommander is een programma dat de Windows Verkenner vervangt. Het is eenvoudig in het gebruik en biedt veel meer mogelijkheden dan de Verkenner.
VirtuaWin is een programma dat je toelaat om extra desktops te gebruiken. Zo kan je gemakkelijk schakelen tussen verschillende werkomgevingen.
In het systeemvak verschijnt een knopje waarin getoond wordt met welke desktop je op dat ogenblik werkt.
TypeFaster is een programma om beter te leren typen. De toetsenbord layout kan naar keuze ingesteld worden (voor België kies je bvb. French-Belgian. Je kan de lessen in het programma zelf aanpassen. En om je een beetje te ontspannen is er ook een ingebouwd spelletje.
Met het programma WinDirStat kan je de statistieken van al jouw mappen en bestanden bekijken. De grote gekleurde vlakken duiden de grote bestanden aan. Klik je op een gekleurd vlak dan wordt rechtsbovenaan het soort bestand aangeduid. Om plaats te maken op de harde schijf weet je dus welke bestanden je kan kopiëren op een extern medium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.